Uhapšen tehnički direktor Vodovoda, sumnja se da je prisvojio 35,5 miliona

Vesti 18. okt 202215:52 11 komentara
Hapšenje, lisice, policija privođenje
Shutterstock/Vadim Kulikov

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila N.Š. (38), odgovorno lice u JKP Vodovod Zaječar, zbog sumnje da je jednoj firmi isporučivao i naplaćivao pijaću vodu kao tehničku, prisvojivši na taj način oko 35,5 miliona dinara.

Radnici Vodovoda potvrđuju za N1 da je policija odvela sadašnjeg tehničkog direktora Nikolu Šarčevića, a reč je o funkcioneru koji je prethodno optuživan za mobing, za vreme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora preduzeća.

Pred zaječarskim sudovima je, kako su za N1 govorili zaposleni u Vodovodu, bilo više od 20 postupaka, što zbog dokazivanja mobinga od strane Šarčevića, kao i za povratak na posao navodno nezakonito otpuštenih u Vodovodu. Mnogi su svedočili o malverzacijama i tvrdili u javnosti da su zbog toga maltretirani i otpuštani sa posla.

PROČITAJTE I:

Neposredno pred današnje hapšenje Šarčevića, stigla je i potvrda Apelacionog suda iz Niša po pitanju ranije pesude Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog u Vodovodu Tomislava Petkovića. Njome je utvrđeno da je u periodu od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javno komunalnom preduzeću Vodovod, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, prenosi list Danas.

Tomislav Petković je kao sindikalni predstavnik Nezavisnog sindikata govorio o nepravilnostima i dobio otkaz.

Kako je u maju govorio za N1, Šarčević je za vreme „direktorovanja“, doneo odluku da je sve što se događa u preduzeću – službena tajna, poput odluke o ceni vode za pojedine povlašćene kupce.

Šarčević je, podsećaju otpušteni radnici, u v.d. zvanju bio godinama. Tvrde, potpuno suprotno zakonu. Sve njegove odluke, pa i otkaze, ne samo zbog toga smatraju nezakonitim. Kada su vlasti rešile da ga sklone, postavili su drugog vršioca dužnosti, ali je prethodnik postao tehnički direktor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare