Uhapšen lekar sa VMA zbog sumnje da je tukao i davio suprugu kablom

Vesti 02. feb 202312:58 > 14:30 58 komentara
Policija
Shutterstock

Policija je uhapsila lekara sa Vojno-medicinske akademije (VMA) N.O. (48) zbog sumnje da je juče svoju suprugu I.O. (42) pretukao pištoljem, objavili su mediji. MUP u saopštenju navodi da je N.O. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

„Sumnja se da je on, u januaru ove godine, više puta tukao četrdesetdvogodišnju suprugu, udarao je po glavi i telu, šutirao i davio kablom, nanevši joj teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Mediji su prethodno objavili i da se sumnja da je N.O. nakon svađe pretukao svoju suprugu drškom pištolja, koji mu je oduzet nakon incidenta.

Detalji ovog nasilja u porodici su stravični, prenosi Telegraf.

„U policiju u Zemunu prvo je stigla prijava da muškarac tuče ženu pištoljem. Po dolasku patrole na adresu, on je zatečen ispred vrata, a ona unutra u stravičnom stanju. Bila je isprebijana, sva u modricama, ogrebotinama… u stanu je bilo i troje dece sa vidnim povredama“, rekao je sagovornik iz istrage za Telegraf i dodao da je ona prvo htela da povuče prijavu, ali je onda ispričala kakvo zlostavljanje proživljava.

„Rekla je da je mesecima unazad suprug tuče, urnira po njoj, davi kablom, preti ubistvom. Ona je u teškom stanju, slomljena su joj rebra, ruka i ima hematome na glavi“, navodi taj sagovornik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona: 0800 100 600 ili na 192, koji su sve vreme dostupni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare