Uhapšen nasilnik koji je pretio ekipi Nova.rs tokom izveštavanja

Vesti 28. maj 202213:35 > 17:08 komentara

Muškarac koji je jutros napao reportere Nova.rs uhapšen je i njemu je određeno zadržavanje po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je tom portalu u Višem javnom tužilaštvu (VTJ).

„Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Drugom osnovnom javnom tužilaštvu da odredi policijsko zadržavanje muškarca koji je danas nasrnuo na novinarsku ekipu portala Nova S dok su izveštavali o požaru koji je izbio u restoranu brze hrane u beogradskom naselju Banovo brdo. Novinari će danas u svojstvu građana dati izjave policiji ovim povodom, a naloženo im je i da dostave sve snimke audio i video koje poseduju o ovom incidentu. Kontakt tačka za efiksno procesuiranje napada na novinare – zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu, nastaviće da prati postupanje u ovom slučaju“, saopštili su iz VJT.

Povezano:

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, muškarac je identifikovan kao vlasnik restorana brze hrane „Žar“ u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

Podsetimo, ekipa portala Nova.rs napadnuta je danas na terenu u Požeškoj ulici na Banovom brdu dok je izveštavala o požaru koji je izbio u restoranu brze hrane. Reporteri portala više puta su instistirali da im se odgovori na osnovu čega zahteva da se udalje sa lica mesta, i da li ima službenu legitimaciju, ali je pomenuta osoba postajala sve agresivnija. Od bezazlenih reči počeo je da preti, da se unosi u lice, a u jednom trenutku je i odgurnuo novinara portala.

„Ajmo da brišemo slike sad. Vidi majstore, jel si siguran da ne može. Nemate predstavu o čemu se ovde radi, ajde brišite“, počeo je nasilnik, a potom i nastavio: „Odgovaraćete za sve, brišite fotografije. Ajde bolje vam je da ne dobijete batine, da vas ne izlomimo kao pi*ke, jel si me čuo buđavi? Ajde paljba, da ti ne bih je*ao mater, paljba“, neke su od uvreda i pretnji koje je izrekao nepoznati muškarac.

Reporteri Nova.rs zahtevali su da čitav problem bude rešen uz prisustvo policije, ali siledžija nije dozvoljavao ekipi da se kreće, niti da priđe policiji.