Uhapšen osumnjičeni za napad na suspendovanog novosadskog studenta

Vesti 20. feb 202215:582 komentara
Izvor: N1 (ilustracija)

Jedan mladić je uhapšen zbog sumnje da je napao suspendovanog apsolventa Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefana Karanovića.

Kako portal 021.rs saznaje u novosadskoj policiji, uhapšen je i zadržan P.G. (24) iz Čelareva.

On je osumnjičen za krivično delo laka telesna povreda.

Stefan Karanović je ranije izjavio da su ga juče napala trojica muškaraca, da su ga udarili štapom i napravili mu rasekotinu na glavi.

„Ujutro, kada sam bio na trčanju u okolini rodnog Čelareva, zaustavio se automobil i trojica muškaraca su krenuli da mi dobacuju da uđem s njima u kola i da idemo na pivo. Rekao sam da neću, a oni su onda izašli iz kola i napali me“, ispričao je Karanović.

On je rekao da je prepoznao jednog od muškaraca i da je uspeo da im uzvrati i zatim pobegne preko šume i njiva do obližnje benzinske stanice, kada je pozvao policiju.

„Doneću utoku i ubićemo te ovde na njivi kao psa, pretio mi je jedan od njih“, rekao je Karanović i dodao da je bio u Hitnoj pomoći zbog rasekotine na glavi.

Stefan Karanović vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu, koji ga je suspendovao pod optužbama da je u medijima objavljivao članke o navodnom kriminalu na Pravnom fakultetu, što je on demantovao.

On je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima.

Karanović je zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije otpočetka.

On je ranije izjavio da su mu pretili smrću nakon što je Upravni sud presudio u njegovu korist.

Komentari

Vaš komentar