Uhapšen otac zlostavljane devojčice iz Mirijeva

Vesti 28. mar 202318:09 > 19:30 26 komentara

Policija je uhapsila Uroša P. (37), oca zlostavljane devojčice iz Mirijeva u Beogradu i njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je za N1.

„Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni U. P. za kojim je raspisana potraga još od 24. marta“, navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da je Uroš P. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici.

Sumnja se da je on držao svoju osmogodišnju ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari, kao i da ju je zanemarivao. Takođe, sumnjiči se da je tukao 47-godišnju partnerku.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Devojčica (8) je u ponedeljak pronađena u stanju u Mirijevu u lošem stanju pošto je pretučena partnerka Uroša P. uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.

Prema navodima medija, otac je svoju ćerku godinama držao zatočenu u stanu.

Ovaj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica sve te godina bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.

Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja navela je da je devojčica po rođenju bila smeštena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dete povereno ocu na staranje 2018. godine. Porodica je na evidenciji Centra za socijalni rad od 2015. godine.

Prvi osnovni sud u Beogradu je saopštio da presudom devojčica iz Mirijeva koju je otac zanemarivao nije njemu poverena „na samostalno vršenje roditeljskog prava“.

Zaštitnik građana je saopštio da je na sopstvenu inicijativu pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare