Uhapšen Petar Đurić: Objavljen snimak na društvenim mrežama

Vesti 23. sep 202322:50 74 komentara
Tviter/mata_hari7

Petar Đurić, predsednik pokreta "Ćale, ovo je za tebe", priveden je na jednoj manifestaciji na Kalenić pijaci, a snimak privođenja objavljen je na društvenim mrežama.

Razlog privođenja još uvek nije poznat, s obzirom da objavljeni snimak prikazuje samo trenutak kad ga odvodi policija i ne pokazuje šta je intervenciji policije prethodilo.

Na društvenim mrežama razlog je navodno taj što Đurić nije kod sebe imao ličnu kartu, međutim nema potvrde ove informacije.

Petar Đurić je bio prisustvovao večerašnjem 21. protestu „Srbija protiv nasilja“, a kako se vidi na snimku, u trenutku hapšenja kod sebe je imao kartonsku figuru Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu koju je nosio na protestu.

Podsetimo, Đurića je u januaru ove godine na saslušanje privela Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, zbog tvita u kome je kritikovao Vučića i između ostalog naveo da je „predsednik kriminalac“.

Đurić je pažnju javnosti privukao nakon protesta u julu 2020. godine, koji su izbili u Beogradu zbog najave nadležnih da postoji mogućnost ponovnog uvođenja policijskog časa u sklopu borbe protiv širenja korona virusa.

Trajali su nekoliko noći, a obeležili su ih brojni sukobi demonstranata sa policijom.

Đurić, tada nepoznat javnosti, rekao je reporterki N1 da od protesta ne odustaje zbog oca, koji je nedavno preminuo u Zemunskoj bolnici jer, kako je rekao, „nije bilo respiratora“.

Nakon toga je predsednik Vučić na konferenciji za novinare rekao da je izjava Petra Đurića bila notorna laž.

Đurić je u septembru podneo tužbu protiv Zemunske bolnice, a onda i pozvao predsednika Srbije ili premijerku da izađu sa njim na tv duel i da sa njim ukrste argumente – kako bi se videlo gde je istina o tom slučaju.

Parola „Ćale, ovo je za tebe“ obeležila je julske proteste, a Đurić je nakon toga osnovao istoimenu fondaciju, pa potom i pokret.

Povezane vesti