Uhapšen sin gradonačelnika Klokota zbog sumnje da je kupovao glasove

Vesti 17. okt 202119:01 > 19:02 4 komentara
N1 (arhiva)

Tužilac Agron Uka iz Tužilaštva u Gnjilanu potvrdio je da je tokom prethodne noći uhapšen sin sadašnjeg gradonačelnika Klokota Božidara Dejanovića, zbog sumnje da je kupovao glasove na aktuelnim lokalnim izborima.

Uka je za portal kallxo.com rekao da su pored sina Dejanovića, uhapšene još tri osobe, koje su rođaci kandidata za odbornike.

Jedan od uhapšenih je sin kandidata za odbornika, dok je drugi suprug kandidatkinje za odbornika.

„Uhapšeni su Albanac i tri Srbina. Predao sam danas sudu slučaj kupovine i prodaje glasova. Da tamo imamo i kupce i prodavce. Albanci su kupili glas, dok su ga Srbi prodali“, rekao je Uka.

On je dodao i da su uhapšeni pronađeni sa vizit kartama Srpske liste, glasačkim listićima i dve novčanice od 100 evra.

Državno tužilaštvo je saopštio da je saradnji sa Kosovskom policijom sinoć u kasnim satima u Klokotu uhapšene četiri osobe, sa inicijalima A.D, M.K, A.T i Ksh.B, zbog sumnje da su trgovali glasovima, zbog čega im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Hapšenja i u Mališevu

Kosovska policija uhapsila je dve osobe iz Mališeva, opština Orahovac, pod sumnjom da su izvršili krivično delo davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Kosova, dvojica uhapšenih su poverenik i posmatrač sa biračkog mesta u gimnaziji „Hamdi Beriša“ u toj opštini.

Njima je po nalogu tužilaštva odredjeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Sa njima dvojicom, do sada je na Kosovu uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za kršenje izbornog zakona.

Na Kosovu se danas održavaju lokalni izbori, na kojima se biraju predsednici opština i odbornici skupština u 38 opština, među kojima je deset sa srpskom većinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare