Uhapšen vozač sa Karaburme nakon preinačene odluke o pritvoru

Vesti 23. jul 202116:11 > 18:30 24 komentara
Protest Karaburma, Pravda za Stefana, Stefan, dečak, saobraćajna nesreća,
N1

Vozač G. L. koji je na pešačkom prelazu na Karaburmi kolima udario dvojicu dečaka (9 i 4 godine) i potom pobegao s mesta nesreće uhapšen je, javlja RTS.

Povezane vesti

Ranije u petak je Prvi osnovni sud u Beogradu preinačio rešenje sudije za prethodni postupak i odredio pritvor do 30 dana za G. L, koji se tereti da je kolima udario dvojicu dečaka, nakon čega je devetogodišnji dečak preminuo od povreda.

Krivično vanraspravno veće ovog suda je donelo rešenje kojim je uvažilo žalbu Prvog OJT u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, tako što je prema okriveljnom G.L. odredilo pritvor do 30 dana, koji se računa od dana i časa lišenja slobode i ukinulo meru zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremenog oduzimanja vozačke dozvole, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i postojanja opasnosti od bekstva, a sve u skladu sa odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Sud je naveo da protiv ovog rešenja, stranke i branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana Višem sudu u Beogradu.

Stanovnici Karaburme od sinoć blokiraju ulicu Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde su deca udarena automobilom. Građani su bili ogorčeni, jer je kako su naveli, vozač nakon učinjenog dela pušten da se brani sa slobode.

Učesnici protesta rekli su za N1 da je do njih stigla informacija da je G. L. uhapšen.