Uhapšeni inspektor: Od Jovanjice su bile informacije da ovo može da se desi

Vesti 26. okt 202210:29 91 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Miloš Knežević, inspektor Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije čiji načelnik je Slobodan Milenković, rekao je u utorak uveče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je šokiran neistinama iz krivične prijave, da se radi o pokušaju diskreditacije njega, celog Četvrtog odeljenja i načelnika, a da je od 2019. godine i događaja na autoputu, kada je zaustavljen Predrag Koluvija i otkrivena Jovanjica, dobijao informacije da je ugožen i da mu se ovako nešto može desiti, saznaje N1.

„Od 2019. godine, od događaja koji se desio na autoputu, a u vezi sa plantažom gde smo mi postupali, ja kao i svi radnici u Četvrtom odeljenju se osećamo ugroženi, jer od tada dobijamo razne informacije da smo ugroženi i da može da nam se desi ovakva neka stvar, mislim na ovo danas. Ja sam iskreno u šoku, ja sad nisam u stanju da iznesem svoju odbranu“, kazao je Knežević na saslušanju, saznaje N1.

Pred sudijom je Knežević, saznaje N1, rekao da su „znali da im nešto nameštaju“.

„Svi su to znali u MUP-u. Nas hapse da bi nas kaznili što smo čuvali Milenkovića od dela države i kriminalaca“, rekao je Knežević, saznaje N1.

Dodao je i da je „ovo privatni odnos koji se sada samo zbog Jovanjice teatralizuje“.

„Mi smo ponosni što smo deo tima koji se bori protiv kriminala, ali znam da smetamo jer nećemo da lažemo za potrebe da se Milenković kriminalizuje“, izjavio je Knežević.

Kako je njegov advokat potvrdio za N1, Knežević je negirao izvršenje svih krivičnih dela koja mu stavljaju na teret.

Inače, Knežević se tokom saslušanja osvrnuo na to da je od dana navodnog krivičnog dela i povređivanja oštećenih i dana njihovog odlaska kod lekara prošlo više od pet dana.

Njemu i drugom uhapšenom inspektoru Milanu I. je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke i ponovili krivično delo. Na teret im se stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje i nanošenje teške telesne povrede.

Dvojica inspektora Milenkovićevog odeljenja sumnjiče se da su se sastali sa oštećenima B.H. i M.M, tražili od njih novac, vezali ih lisicama, tukli nogama i rukama po glavi i telu, a potom iz novčanika jednog oštećenog uzeli novac.

Mediji su krajem jula objavili da je viši javni tužilac Nenad Stefanović, koji je pokrenuo predistražni postupak u slučaju inspektora Slobodana Milenkovića, naredio svim svojim postupajućim zamenicima da od sada, za sve inspektore iz Četvrtog odeljenja beogradske policije, kojima je Milenković načelnik, važe nova pravila u zajedničkom postupanju.

Milenković je tokom leta više puta saslušavan u Tužilaštvu u svojstvu građanina, gde je ispitivan o svojim saznanjima o Jovanjici. Njegov pravni zastupnik, advokat Zdenko Tomanović rekao je za N1 da su prilikom dolaska u Tužilaštvo uz Milenkovića bile naoružane kolege, koji su došli da štite svog šefa od države.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare