Uhapšeni pripadnici SBPOK, osumnjičeni da nisu prijavili pronalazak marihuane

Vesti 18. avg 202214:04 > 14:04 6 komentara
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike SBPOK N.U. (38) i Z.Đ. (43), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni se terete da su 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.

Takođe, sumnja se da je N.U. od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.

Osumnjičenima N.U. i Z.Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (6)

Vidi sve komentare