Uhapšeno 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi otmica i ubistva

Vesti 04. feb 202107:57 > 09:3620 komentara

U toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić. Među uhapšenima su i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, saznaje N1.

Mladen Nenadić je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP i BIA, navodi RTS.

Istakao je da je akcija izvršena juče i tokom noći u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela.

U toku su pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 16 lica doneto je rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni Tužiocu za organizovani kriminal.

Nenadić je istakao da su oni osumnjičeni, između ostalog, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmimca i teško ubistvo.

Kako je istaknuto, javnost će biti blagovremeno obaveštena o detaljima postupka.

Uhapšen i Veljko Belivuk, pretres stadiona

Stadion Crvene zvezde policija
Izvor: Privatna arhiva

Kako N1 saznaje, među uhapšenima su i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković koji su sprovedeni na saslušanje u Bezbednosno Informativnu Agenciju, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, otmicama i drugim najtežim krivičnim delima.

Kako N1 saznaje u toku je pretres stadiona Partizana, a policija obezbeđuje i stadion Crvene zvezde koji se nalazi u blizini.

Akciju vodi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala SBPOK MUP Srbije.

Policija je, kako saznajemo, sa stadiona Partizana uklonila transparent koji su postavili pripadnici njegove navijačke grupe.

Podsetimo, jutros uhapšeni Belivuk vođa je i osnivač navijačke grupe “Principi” koja je tokom utakmica s publikom pozicionirana na južnoj tribini Partizanovog stadiona.

Komentari

Vaš komentar