Uhapšeno šest osoba prilikom blokade puta Valjevo-Loznica

Vesti 27. nov 202115:55 > 17:13 komentara
Valjevo, hapšenje, blokada
N1

Prilikom današnje blokade puta Valjevo - Loznica, na izlasku iz grada, policija je uhapsila šestoro građana koji su došli da iskažu svoje nezadovoljstvo prisustvom stranih kompanija koje istražuju litijum na ovim prostorima kao i usvajanjem novih zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Povezane vesti

Među uhapšenima je i Željko Trifunović, odbornik u Skupštini grada Valjeva, a nekoliko građana je dobrovoljno ušlo u maricu.

Policija, koja je bila prisutna od početka blokade, u 14.40 sati donela je odluku da prekine blokadu o čemu je obavestila prisutne građane. Građani su negodovali i spontano posedali na pešački prelaz koji se tu nalazi. Posle nekog vremena prišao je kordon policije i nakon ponovnog upozorenja da se građani sklone, počeli su redom da privode u maricu, najpre, dva momka i dve devojke. Nakon toga građani su bili potisnuti sa pešačkog prelaza. U međuvremenu policija je uhapsila i odbornika Željko Trifunovića, a nekoliko prisutnih građana je dobrovoljno ušlo u policijsko vozilo.

Neposredno po deblokadi puta iz pravca Loznice prošla je kolona od 5 – 6 autobusa na koje su okupljeni građani zviždali pod pretpostavkom da se autobusima prevoze pristalice SNS i koji odlaze na skupštinu Srpske napredne stranke koja se danas održava u Beogradu.