Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za posredovanje u vršenju prostitucije

Vesti 30. avg 202214:32 1 komentar
AFP/ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Kako se navodi u saopštenju MUP, uhapšeni su B.N. (34), R.N. (32), B.S. (44), M.M. (26), O.M. (29) i V.V. (62).

Osumnjičeni su, od novembra 2021. do jula 2022. godine, organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare