Uhvaćen na aerodromu u Nišu sa snajperom u prtljagu

Vesti 28. okt 202111:36 > 14:488 komentara
Izvor: Uprava carina

Carinski službenici su 27. oktobra 2021. godine na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, u saradnji sa policijom, otkrili snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru, koje je jedan putnik spakovao u prtljag, saopštila je Uprava carine Srbije.

Kako se navodi, 47-godišnji srpski državljanin doputovao je iz Dortmunda, gde je pre ukrcavanja na let, sa pomenutom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole.

U zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, detaljnim pregledom, ispod ličnih stvari, pronađeno je nekoliko kutija u kojima se nalazio nov snajper „Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6“, digitalni uređaj za osmatranje „Forward FN455“ sa pripadajućom opremom i termovizijska kamera „Pulsar XQ38“, čija je ukupna vrednost, na osnovu pronađenih računa, procenjena na oko 4.000 evra.

Nakon otkrivanja pomenute neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će sporna roba biti zadržana, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar