Uklonjen video „Junaci doba zlog: Svetlana Ražnatović – srpska majka“

Vesti 16. jul 202113:30 > 13:34 137 komentara
N1

Tri dana nakon emitovanja emisije "Srpska majka" iz serijala "Junaci doba zlog" video koji je imao pola miliona pregleda na YouTube kanalu N1 televizije je uklonjen na zahtev korisnika "Ceca Music" zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Audio i video produkcija JSP je najavila da će se tim povodom oglasiti saopštenjem.

Podsetimo, pre nego što je emisija „Srpska majka“ emitovana, pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović je najpre redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP uputio zahtev da se ne emituje, poručujući da će u suprotnom „Svetlana Ražnatović biti prinuđena da pokrene odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i delo“.

„Ne postoji bilo ko o kome vi ne smete da pišete. Mi se ne bavimo njenom estradnom karijerom, već onim što niko ne može da zaštiti žigom, a to je deo te njene neestradne karijere. Ona je toliko važna ličnost da se nikada niko nije bavio njom na ovaj način, biografski gledano“, rekla je, između ostalog, uoči emitovanja jedna od autorki serijala Jovana S. Polić.

Serijal je rađen po knjizi „Junaci doba zlog“ Slaviše Lekića, a kao koscenaristkinje potpisuju se Sanja Lončar i Jovana S. Polić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare