Uklonjeni privremeni objekti koju su mogli da ugroze odbranu od poplava Lučana

Vesti 12. nov 202115:13
N1

Dva privremena objekta kineske kompanije "CCC", koja izvodi radove na izgradnji autoputa, uklonjena su jer su mogla da ugroze odbranu od poplava Lučana i fabrike "Milan Blagojević", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je prilikom obilaska tih lokacija istakao da će na tim mestima biti izgrađeni novi objekti po tehničkom rešenju „Srbijavoda“, koje će omogućiti da sistem zaštite od velikih voda u potpunosti funkcioniše.

„Zajedničkim radom, razumevanjem, preventivnim delovanjem našli smo bolje i kvalitetnije rešenje. Zahvaljujem se Srbijavodama, Opštini Lučani, Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sagledali problem, a posebno hvala kineskom izvođaču radova koji je bez ikakvih novih troškova pronašao način da problem reši i privremene objekte ukloni“, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, na čitavoj teritoriji Srbije vodiće se računa da se preventivno radi „pre nego što se nešto desi“.

„Nije naš posao da se branimo od poplava. Naš je posao da ih predvidimo i da učinimo sve da do njih ne dođe, ili da budu što manjih razmera, sa što manje štete“, naveo je Vulin.

Komentari

Vaš komentar