Ukupno 39 osoba povređeno u nesreći kod Mladenovca, saobraćaj normalizovan (FOTO/VIDEO)

Vesti 29. maj 202410:24 > 10:45 20 komentara
Vladimir Šporčić/Tanjug

Završen je uviđaj na mestu nesreće kod Malog Požarevca u kojoj je poginuo vozač automobila, a 39 osoba iz autobusa je povređeno.

Saobraćaj je normalizovan, javlja reporterka N1 sa lica mesta.

Nesreća se dogodila oko 5.40 minuta na petlji Mali Požarevac.

Prema dosadašnjim informacijama, 39 osoba je povređeno, a jedna je izgubila život i to je vozač automobila.

Povređene osobe su zbrinute u Urgentnom centru i njih je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je rekao da je u Urgentni centar primljeno 39 ljudi, od kojih je šestoro zadržano na daljem lečenju.

Gostujući na TV Prva, on je kazao da su svi kapaciteti usmereni na dijagnostici preostalih pacijenata koji su u šoku, kako bi se odredilo ko od njih ostaje na lečenju, a ko može da ode na lečenje kod kuće.

Ministar je naveo da je najveći broj povreda u ovoj saobraćajci bio u predelu glave i gornjih ekstremiteta.

Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug
Vladimir Šporčić/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić naveo je da je do nesreće najverovatnije došlo odgovornošću vozača automobila.

Sudarili su se putnički automobil i autobus prevoznika Lasta, koji je na liniji 493, dakle prigradska linija je u pitanju.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kazao je da se u ovom trenutku, baš zbog nesreće koja se pre nedelju dana dogodila u mestu Stubline, u kojoj je takođe poginula jedna osoba, a više od 20 je povređeno, radi na izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju i da na tome rade i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U ovom trenutku, na mestu nesreće, s obzirom na to da je šlep služba odvezla sudarena vozila, ne može se videti mnogo toga, vide se tragovi prašine i delovi automobila koji je prilično uništen.

Lasta: Putničko vozilo se kretalo u suprotnom smeru i udarilo u autobus

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd saopštilo je da je, prema informacijama kojima raspolažu, do nesreće došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u autobus tog preduzeća.

Kako je navedeno, autobus je prevozio putnike na relaciji Mladenovac – Beograd autoputem sa polaskom u 05.25 sati (linija 493).

„Po informacijama sa kojima raspolažemo do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mesta, a po informacijama sa lica mesta i datih od Ministarstva zdravlja povređeno je preko 30 putnika, četiri putnika su sa težim povredama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je teže povređen i vozač autobusa, koji je odvezen je u Urgentni centar na dalje lečenje.

Na mesto nesreće ispred kompanije došli su izvršni direktor za saobraćaj i izvršni direktor za tehničke poslov“, navode iz Laste.

„Ovom prilikom SP Lasta ad Beograd izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povređenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa“, navedeno je u saopštenju.

Navode, takođe, da će o svim dodatnim informacija u vezi sa pomenutom saobraćajnom nesrećom blagovremeno obavestiti javnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare