Vakcinisani građani Srbije mogu u Egipat i bez negativnog PCR testa

Vesti 24. jun 202116:20 > 25. jun 2021 12:111 komentar
Izvor: Shutterstock

Arapska Republika Egipat donela je odluku da dozvoli ulazak u zemlju putnicima koji su vakcinisani sa obe doze bilo koje vakcine, uz uslov da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Negativan PCR test nije potreban ukoliko putnik poseduje sertifikat o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 sa validnim QR kodom, a Egipat priznaje vakcine Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm, Sputnjik V i Moderna.

Povezane vesti:

Dosad se u Egipat ulazilo isključivo uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Taj propis je do 23. juna važio za sve putnike, pa tako i za državljane Srbije koji su vakcinisani protiv kovida-19, a testiranje je obavezno i za decu stariju od šest godina. Za putnike koji nisu u mogućnosti da PCR test urade u Srbiji ostavljena je mogućnost testiranja u Egiptu nakon sletanja aviona, po ceni od 30 američkih dolara (oko 3.000 dinara).

Ukoliko planirate da provedete odmor u inostranstvu, pročitajte informacije o tome šta je potrebno za ulazak u 12 država u kojima letuje najveći broj građana Srbije.

Komentari

Vaš komentar