Ulice za bicikliste: Biciklisti ugroženi zbog nemara u Beogradu na vodi

Vesti 03. sep 202114:31 > 14:40 10 komentara
Ulice za bicikliste

Udruženje građana Ulice za bicikliste upozorilo je da neodgovorno ponašanje zaposlenih na izgradnji Beograda na vodi ugrožava bicikliste na delu staze kod mosta Gazela.

To udruženje je navelo da se preko biciklističke staze kod mosta Gazela „i dalje prevlači sajla za vezivanje brodova, što dovodi do padova i povredjivanja biciklista“.

Ukazano je da je prelaz „neophodno obezbediti odgovarajućim usporivačem kroz koji bi prolazila sajla“, kao i da ga je neophodno osvetliti ili obeležiti tako da bi biciklisti u mraku mogli da vide prepreku.

„S obzirom da se ovo dešava po ko zna koji put i nakon brojnih primedbi, smatramo da se radi o izrazitom nemaru“, dodaje se u saopštenju.

Udruženje je sugerisalo biciklistima koji se povrede da im se jave kako bi, kako je navedeno, „pokušali da zajednički sa pravnicima tuže izvođače radova radi naknade štete i za neodgovorno i nesavesno ponašanje kompanije Belgrade waterfront“.

Ocenjeno je i da „sistem očigledno ne može ili ne želi da sankcioniše ugrožavanje bezbednosti građana i građanki Beograda“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare