UM: Zahtevamo hitnu reakciju institucija zbog opasnih neistina o našim medijima

Vesti 24. maj 202317:45 54 komentara

United Media, kompanija u okviru koje posluju mediji N1, Nova i Danas, upozorava na ozbiljno ugrožavanje bezbednosti naših novinara usled bezobzirne kampanje koju vode predstavnici vlasti i prorežimski mediji.

Zaključci tabloida u Srbiji da je izveštavanje medija u sastavu United Media uzrok napada na analitičara Dejana Vuka Stankovića ili ocene ministra Gorana Vesića da se iza zahteva protesta za smenu REM-a kriju zahtevi suvlasnika United Grupe Dragana Šolaka, predstavljaju opasnu i zlonamernu manipulaciju javnim mnenjem, navodi se u saopštenju United Medie (UM).

Takođe, svedoci smo kontinuiranog targetiranja naših novinara na nacionalnim televizijama, gde im se pripisuju uloge organizatora protesta i gde su bezočno izloženi uvredama prorežimskih analitičara. Sve to stvara atmosferu podela u srpskom društvu, a o našoj kompaniji se kreira slika kao o kompaniji koja radi protiv interesa države, u korist stranih službi, dodaje se u saopštenju.

U stvaranju takve atmosfere linča protiv novinara United Media, kako se ističe, aktivno učestvuju i poslanici vladajuće partije svojim govorima u Skupštini: „Nažalost, ističemo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prednjače u ovakvom etiketiranju“.

United Media upozorava da nastavak ove zapaljive retorike može imati veoma opasne posledice po bezbednost naših novinara.“ Zato apelujemo na domaće institucije da preduzmu sve neophodne mere kako bi se zaustavila atmosfera linča nad United Media. Svako dalje tolerisanje ili podrška ovakvim govorima od strane institucija samo će produbiti podele u našem društvu“, naglašava UM.

Mediji koji posluju u okviru United Media će nastaviti da se zalažu za istinu, objektivnost i profesionalnost u svom izveštavanju, uprkos pokušajima da se diskredituju. Smatramo da je sad možda još važnije nego ikada da građani Srbije imaju pristup profesionalnim medijima, zaključuje se u saopštenju UM.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare