Umesto o organizaciji vlade, poslanici o Belivuku, halucinacijama i nadimcima

Vesti 19. okt 202219:18 18 komentara

Iako je na dnevnom redu Zakon o ministastvima, rasprava u načelu otišla je u drugom pravcu. Ko su presvučeni radikali, zašto je Marinika genocidna, ko otežano čita, ko halucinira, kome bi pristajala funkcija šefa izmaštanog poslaničkog kluba "Veljko Belivuk - koljemo po kućama". To su samo su neke od vrućih skupštinskih tema.

Pročitajte još:

Trebalo je da raspravljaju o novoj organizaciji Vlade. Ali…

„Broj ministarstava, nadležnosti jeste više tehnička stvar. Ono što je mnogo važnije jesu rezultati vlasti“, počeo je poslanik SNS Veroljub Arsić.

A kada su se dotakli rezultata vlasti, rasprava je otišla u dobro poznatom smeru – u prošlost.

„Jedino da ste toliko pokvareni da imate pravo o ovome da govorite“, rekao je Arsić.

Na to je odgovorila Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde.

„Neka se osvrne gospodin Arsić oko sebe. Oko njega i dalje sede nekada najistraknutiji funkcioneri Srpske radikalne stranke. Evo ova koja dobacuje“, rekla je, misleći na poslanicu SNS Natašu Jovanović.

„Ja za Vas nisam ‘ova’, već imam svoje ime i prezime. Za razliku od Vas koja ste bahata, da kažem i bezobrazna i nekulturna. Zalagali ste se da se Srbi priogalse za genocidni narod“, rekla je Jovanović.

„To su Vaši režimski tabloidi stalno radili, nazivanjem mene kao genocidne Marinike“, odgovorila je Tepić.

Pošto su se podsetili nadimaka, prisećali su se izjava.

Poslanik SNS Marko Atlagić citirao je izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da bi uveo sankcije Rusiji, na šta je Borko Stefanović iz SSP konstatovao da „poslanik zna da čita, otežano doduše“.

„Ponoš i Jeremić obrnuli priču, lagali da će Vučić umesto, uvesti sanckije Rusiji a sada ih oni priznaju“, nastavio je Atlagić.

„Prethodni govornik je govorio kao da halucinira“, prokomentarisao je Atlagića poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Govornike koji su se usudili da pitaju halucinira li Veljko Belivuk ili ima i istine u onome što je rekao pred sudom, vlast je svrstala u izmaštanu poslaničku grupu.

„Da budete sef poslaničke grupe Veljka Belivuka, sef poslničke grupe ‘Veljko Belivuk – koljemo po kućama’. Pristajalo bi Vam“, rekao je Milenko Jovanov iz SNS.

„Uhapsili ste Belivuka ne zato što ste hteli nego zato što su iz inostarnstva došli kriptovani i dešifrovani razgovori, i onda ste morali zbog njih. Ne bi vi to nikada uradili“, kazao je Nebojša Cakić iz poslaničke grupe Moramo-Zajedno.

Jovanov je opoziciju optužio da dobija naloge iz inostarnstva i da „stojite mirno pred Violom fon Kramon kao da je došao oficir garde“.

„A pored gazda u Briselu, levi sektor je pokazao da ima gazdu i u Srbiji, bogami. To je koljač i ubica Veljko Belivuk. Levi sektor je političko krilo klana Belivuk“, rekao je Nebojša Bakarec.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog kluba rekao je za prozivke predstavnika većine da se radi „o mehanizmu u kome političari iznose najbrutalnije napade, kako bi ih onda pokupšili režimski mediji i kako bi onda za posledicu imali i fizičke napade na one koji su nepodobni“.

Za nepodobne govore u Skupštini postoje efikasna sredstva.

„Ovo što govori profesor Atlagić i Bakarec je otrovnije od sumporne kiseline“, kaže Aleksandar Jovanović Ćuta iz grupe Moramo-Zajedno.

Nebojša Zelenović iz grupe Moramo-Zajedno rekao je da ne može da se pušta muzika na drugoj strani skupštinske sale kad poslanici opozicije govore, rekavši da „ovo nije kafana“.

Ali atomsfera je kao pred fajront, iako su tek počeli redovno jesenje zasedanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare