UNICEF humanitarni turnir: Prikupljeno više od dva miliona dinara za pomoć deci

Vesti 26. sep 202214:05 1 komentar
Unicef
UNICEF

UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je tokom ovog vikenda u Comtrade sport i event centru u Beogradu i na njemu je učestvovalo 29 timova iz korporativnog sektora. Od kotizacija kompanija prikupljeno je 2.190.000 dinara saopštio je UNICEF. Sredstva su namenjena za dalji razvoj programa „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ koji UNICEF sa partnerima sprovodi u Srbiji.

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja okuplja poslovnu zajednicu u Srbiji da bi svojim učešćem podržali programe za decu i mlade koje sprovodi UNICEF u Srbiji, saopšteno je iz UNICEF-a.

Gotovo četvrtina mladih ljudi širom sveta bori se sa nekim problemom vezanim za mentalno zdravlje. Još više je onih koji svakodnevno nailaze na brojne izazove koji do tih problema mogu dovesti. Slična situacija je i u Srbiji. Zato je UNICEF, u saradnji sa partnerima, pokrenuo program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. U okviru programa nastala je i onlajn platforma „Sve je ok” koja omogućava da adolescenti uzrasta između 13 i 24 godine, kao i svi oni koji se o njima brinu, mogu da nađu korisne informacije o gorućim problemima u životima mladih, o proverenim načinima za njihovo rešavanje.

Ističe se da su basket timovi kompanija: Imlek, OTP banka, SAGA, L Oreal Balkan, Brose, Delhaize, Delta fondacija, RNIDS, SBB, Comtrade, Mercata VT, ProCredit banka, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Zuhlke Engineering, Robert Bosch, Asee, Mad Head Games, Things Solver, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr. Milan Jovanović Batut“, pokazali su košarkaške veštine, fer plej, timski duh i zadovoljstvo što kroz ovakvu vrstu aktivnosti jačaju i svoju korporativnu kulturu.

Pobednik turnira u Beogradu je kompanija NIS. Drugo mesto je pripalo Yettel-u, a treće mesto je zauzela kompanija Saga. Fer Plej nagrada je dodeljena kompaniji Mad Head Games, čiji su igrači napravili najmanje faulova i imali podršku članova porodica koji su prikazali fer navijanje i podršku turniru, ističe se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare