Unija srednjoškolaca Srbije solidarna sa kolegama Šeste beogradske gimnazije

Vesti 06. jun 202310:27 6 komentara
N1/ilustracija

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) saopštila je da podržava profesore Šeste beogradske gimnazije koji su od 31. maja u štrajku, zahtevajući razrešenje direktora Radisava Milića.

Zaposleni u Šestoj beogradskoj gimnaziji, članovi sindikata te škole i Foruma beogradskih gimnazija počeli su štrajk sa zahtevom za razrešenje direktora na dan probe državne mature.

Unija iskazuje solidarnost sa profesorima Šeste i podseća da su se zaposleni na taj potez odlučili nakon različitih vidova pritisaka na nastavni kadar u školi od strane direktora, kao i samih nepravilnosti u radu te beogradske gimnazije.

Ukazuju i na činjenicu da skoro tri meseca Forum beogradskih gimnazija nije dobio odgovor Ministarstva na zahtev za razrešenje direktora zbog izdavanja nevalidnih svedočanstava,

što je, prema zakonu navedeno kao jedan od razloga zbog čega ministar razrešava direktora.

Unija srednjoškolaca Srbije navodi da je automobil predsednika sindikata Šeste beogradske gimnazije izgreban od strane nepoznatih lica 1. juna, što najoštrije osuđuje.

“Kao i Forum beogradskih gimnazija, izražavamo bojazan da bi ovaj događaj mogao imati veze sa njegovim istupima u medijima i započetim štrajkom nastavnika ove škole. Unija srednjoškolaca u fokusu ima srednjoškolce, ali kao organizacija koju čine upravo škole članice, smatramo da je važno da dajemo podršku nastavnicima koji učestvuju u
svakodnevnom obrazovanju i vaspitanju srednjoškolaca, te utiču na formiranje ličnosti, formiranje stavova, kritičkog razmišljanja i drugih osobina ličnosti“, navodi UNSS.

Unija srednjoškolaca navodi da je potrebno da nastavnici rade neometano kako ne bi bilo posledica po obrazovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare