United Media: Bezuman napad na Vuka Cvijića, hitno procesuirati napadača

Vesti 29. maj 202415:38 8 komentara
United media

Napad na novinara Vuka Cvijića predstavlja neprihvatljiv i bezuman čin nasilja koji mora biti adekvatno sankcionisan, ocenila je kompanija United Media u okviru koje posluje nedeljnik "Radar".

„Insistiramo da direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević, koji je pesnicom udario Vuka Cvijića bude procesuiran po zakonu. Iako ohrabruje činjenica da je Tužilaštvo odmah dobilo nalog da utvrdi sve okolnosti pod kojima se dogodio napad i što su u prvom obraćanju istakli da se napadi na novinare ne smeju tolerisati, primamo je sa rezervom poučeni pređašnjim iskustvima“, navodi se u saopštenju United Medie.

United Media godinama unazad upozorava na sve lošiji položaj novinara i medija u Srbiji.

Pročitajte još:

„Ovo vidimo kao ozbiljnu eskalaciju u odnosu na sve prethodne oblike pritisaka sa kojima su novinari u Srbiji svakodnevno suočeni. Dodatno se potvrđuje činjenica na koju smo više puta upozoravali – da nekažnjivost za napade, uvrede i pretnje novinarima samo ohrabruju buduće napade“, ističu.

Kako se dodaje u saopštenju, situacija sa medijskim slobodama nikada nije bila gora, što je posledica delovanja trenutne vlasti.

N1

„Na to upozoravaju kako predstavnici domaćih udruženja, tako i strane organizacije. Atmosfera straha i pritisaka koja se kreira dovela je do drastičnog pogoršanja uslova za rad novinara u Srbiji“, navode.

United Media, kao vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, će o ovom napadu obavestiti sve relevatne instuticije i insistirati da napadač bude adekvatno kažnjen.

„Apelujemo na sve kredibilne institucije i organizacije da se solidarišu u osudi ovakvih akata nasilja i da preduzmu sve neophodne korake kako bi se obezbedila bezbednost i integritet novinara“, poručuju iz United Medie.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare