United Media o smrti Drčelića: Napustio nas je veliki urednik sigurne ruke

Vesti 19. jun 202220:29 > 20:33 4 komentara
Stojan Drčelić
Vladislav Mitić/Nova.rs

Kompanija United Media izrazila je najiskrenije saučešće porodici Stojana Drčelića, urednika novina „Nova“, koji je preminuo danas u Beogradu.

Povezane vesti

„Vest o Stojanovoj iznenadnoj smrti nas je duboko potresla. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve kolege kojima je bio uzor i svakodnevna podrška. Napustio nas je vrsni novinar i urednik koji je itekako ostavio neizbrisiv trag u srpskom novinarstvu“, navodi se u saopštenju kompanije.

„Zahvaljujući njemu, njegovom odličnom izboru tema, novine Nova su se, uprkos svim izazovima sa kojima su bile suočene, pozicionirale kao list kome građani veruju. Zajedno sa Vesom, uspeo je u tome da građanima Srbije ponudi novine koje će po sadržaju, izrazu i zastupanju drugačijeg vrednosnog suda biti različite od onoga što su pretežno imali u ponudi“, dodaje UM.

U saopštenju se izražava neizmerno poštovanje za sve što je Drčelić učinio i zahvalnost što nikada nije odustao od pravog novinarstva, što je bio odlučan borac za javni interes, za pojedinca, što je imao odlučnosti i hrabrosti da pokreće i rasvetljava teme koji su bitne za ovo društvo.

“Moje najdublje saučešće porodici. Ovo su tužni dani za redakciju Nove. Nakon smrti našeg dragog Veselina, upravo je Stojan bio stub i oslonac svakom kolegi. Veliki urednik sigurne ruke. Hvala mu na svemu što je učinio za novinu Nova. Večna mu slava”, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare