UM se pridružila Alijansi za kreativnost i zabavu u borbi protiv piraterije

Vesti 05. dec 202211:241 komentar
Izvor: UM

Vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi fokusirana na napore protiv piraterije.

Alijansa za kreativnost i zabavu („Alliance for Creativity and Entertainment“ – ACE), vodeća svetska organizacija posvećena zaštiti dinamičnog pravnog ekosistema za kreativni sadržaj, danas je poželela dobrodošlicu kompaniji United Media kao svojoj najnovijoj članici, navodi se u saopštenju i dodaje da je United Media, članica United Grupe, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi koja emituje više od 50 kanala na nekoliko platformi.

Lokalna i međunarodna saradnja ključne su za borbu protiv piraterije u regionu jugoistočne Evrope, gde je United Media identifikovala konstantan porast ilegalnih striminga u poslednjih pet godina. Na primer, procenjuje se da je u Grčkoj više od 750.000 korisnika pretplaćeno na ilegalne striming servise, a samo jedan nedavno ugašen lokalni striming vebsajt imao je oko 2,1 milion poseta u poslednja tri meseca.

Alijansa za kreativnost i zabavu (ACE) sa ponosom pozdravlja kompaniju United Media kao najnoviju medijsku kompaniju koja se pridružila našoj brzorastućoj organizaciji i podržala našu globalnu misiju – borbu protiv ilegalnih operacija piraterije“, rekao je Čarls Rivkin, predsednik i izvršni direktor Američke filmske asocijacije i predsednik ACE-a. „Sa svakim novim članom, mreža ACE postaje sve jača i bolje opremljena za iskorenjivanje piraterije i zaštitu kreativne ekonomije.“

United Media donosi visokokvalitetan lokalno produciran sadržaj u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Grčkoj i Bugarskoj, kroz svoje popularne filmove i serije za javnost, i nastavlja da širi svoj uticaj na globalnom nivou, dodaje se u saopštenju.

Strateška odrednica kompanije United Media je stvaranje kvalitetnog i atraktivnog sadržaja. Ulažemo u produkciju, ljude, tehnologiju, verujemo u svoje ideje, i naša je dužnost da učinimo sve što je u našoj moći da obezbedimo autorska prava i pravne operacije celokupnog tržišta. Verujemo da je ACE savršen partner u ovoj misiji i radujemo se zajedničkom radu. Uvereni smo da ćemo zajedničkim naporima ojačati kreativnu ekonomiju“, rekla je Aleksandra Subotić, izvršna direktorka kompanije United Media.

Alijansa za kreativnost i zabavu je ove godine zabeležila porast broja članica. Organizaciju sada čine 43 članice širom sveta, uključujući kompaniju United Media, a narednih nedelja trebalo bi da se pridruži još kompanija. Organizaciju podržava mreža eksperata koji posluju u visokotehnološkim istragama i kriminalističkim službama, u partnerstvu sa lokalnim vladama i međunarodnim organizacijama kao što su Interpol i Evropol, sa ciljem da preuzme ceo lanac snabdevanja piratskim sadržajem.

Piraterija digitalno strimovanog sadržaja, koji čini 80 odsto ukupne piraterije, dovodi u opasnost inovacije, kreativnost i investicije, i ugrožava stvaraoce, inovatore i potrošače. Prema podacima Globalnog inovacionog centra, piraterija nanosi ekonomsku štetu u vrednosti od 29,2 do 71 milijarde dolara godišnje u izgubljenim domaćim prihodima. Osim toga, potrošačima se nanosi šteta prilikom pristupa ilegalnom sadržaju – trećina piratskih sajtova cilja potrošače virusima koji mogu da dovedu do niza problema, uključujući krađu i finansijske gubitke, navodi se u izveštaju Saveza digitalnih građana.

Alijansu za kreativnost i zabavu su 2017. osnovale Američka filmska asocijacija i mnoge vodeće svetske medijske i tehnološke kompanije, sa ciljem da udruže napore i resurse u zajedničkoj borbi protiv pretnje i rasprostranjenosti onlajn piraterije. Upravni odbor ACE-a čini šest članova Američke filmske asocijacije – Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony Pictures i Warner Bros, kao i Amazon i Apple TV+. Od svog nastanka, ACE je uspešno vodio ili učestvovao u hiljadama globalnih akcija protiv piraterije, u proseku nekoliko desetina akcija mesečno protiv ilegalnih striming servisa i izvora neovlašćenog sadržaja i njihovih operatera, navodi United Media u saopštenju.

U okviru United Media posluje i TV N1.

Komentari

Vaš komentar