Stižu nove novine „Nova“

Vesti 09. apr 202110:49 > 12:14101 komentara
Nova novine
United Media

United Media saopštila je da pokreće novi dnevni list "Nova" sa odgovornim uređivačkim konceptom i tačnim i proverenim vestima. "Nova" novine biće alternativa postojećoj medijskoj slici u štampanim medijima, jer će javnosti ponuditi istinite informacije uz kredibilne i relevantne sagovornike, navodi se u saopštenju.

„Verujemo da čitaoci u Srbiji vape za pouzdanom dnevnom novinom, jer je tržište urušeno pod teretom tabloida koji se zloupotrebljavaju u političke svrhe. Nove novine ‘Nova’ biće objektivne, ali i beskompromisne u razotkrivanju svih važnih tema koje utiču na stvarnost u Srbiji. Nove novine trudiće se da po sadržaju budu ekskluzivne u svakom broju i da otkrivaju javnosti sve što drugi listovi nisu smeli ili hteli da objave“, navodi United Media u saopštenju.

„Nova“ novine namenjene su svakom pojedincu i biće po sadržaju drugačije od onoga što se trenutno nudi čitaocima. Redakcija koju sačinjava tim portala Nova.rs, kako se navodi, obećava kritički stav prema svim pojavama i svim akterima koji deluju anticivilizacijski i koji promovišu mržnju prema drugom i drugačijem mišljenju. Uz brojne kolumne najpoznatijih novinarskih imena i istaknutih ljudi iz javnog života, čitaoci mogu da očekuju atraktivan sadržaj iz sveta kulture i zabave,kao i ekskluzivne sportske intervjue.

„‘Nova’ će, verujemo, biti dnevni list koji se čita od prve do poslednje strane, koji poštuje svoje čitaoce i koji će vratiti tradiciju kupovine novina na kiosku“, navodi se.

Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane.

Novine „Nova“ moći će da se kupe na svim kioscima širom zemlje i biće dostupne i onima koji, iz različitih razloga, nisu u prilici da čitaju vesti na portalu nova.rs ili ih gledaju na televiziji Nova S, navodi se.

„United Media ponosni je vlasnik i dnevnog lista i portala ‘Danas’ koji su prepoznati po profesionalnom i nezavisnom novinarstvu, a verujemo da će i nove novine ‘Nova’ imati jednako važnu javnu i kulturnu ulogu u Srbiji. Za razvoj svakog društva od najvećeg je značaja postojanje slobodnih medija“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kao vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje posluje 45 televizija i 15 portala, magazina i radio stanica, United Media nastavlja sa proizvodnjom najboljih mogućih medijskih sadržaja za preko dvadeset tržišta.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport klub, naučna televizija Brainz dečije televizije Pikaboo i Vavoom, Grand produkcija, muzički kanal IDJ, Cinemania i Lov i Ribolov.

Komentari

Vaš komentar