Univerzitet u Novom Pazaru objavio konkurs za upis 605 studenata, od kojih 435 na budžetu

Vesti 18. jun 202412:58 0 komentara
N1

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) upisaće ove godine ukupno 605 studenata, od čega 435 na budžetu, saopštila je ta visokoškolska ustanova.

Kako je prethodno bilo i najavljeno, nekoliko departmana ponovo će ući u proces akreditacije, za koje se „očekuje da će moći da se završe do septembra, do drugog upisnog roka“.

„Akreditacija studijskog programa Psihologija je u završnoj fazi i konkurs za upis 40 brucoša biće raspisan kada se taj proces završi. Departman za filološke nauke, na studijskom programu Engleski jezik i književnost, imaće 40 studenata. Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata matematiku, hemiju i biologiju, planiran je upis 100 brucoša“, saopštio je DUNP.

Prema planu upisa u prvu godinu, na studijskom programu Vaspitač u predškolskim ustanovama ima 60 mesta, Departman za biomedicinske nauke – Farmacija, Rehabilitacija i Sport i fizičko vaspitanje i Zdravstvena nega, ima mesta za 180 studenata, a na studijskim programima Arhitektura, Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo može biti upisano ukupno 185 brucoša.

Pročitajte još

Univerzitet će prijave za upis primati 24. i 25. juna, a prijemni ispiti biće održani 29. i 30. juna.

Školarine za 170 samofinasirajućih studenata na departmanima za filozofske, filološke i matematičke nauke biće 60.000 dinara, a na tehničko-tehnološkim i biomedicinskim naukama 70.000 dinara.

Na studijskom programu Farmacija samofinansirajući studenti će plaćati 120.000 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!