Univerzitet zvanično bez komentara, nezvanično – Mali bez diplome doktorata

Vesti 22. mar 202310:19 58 komentara
N1

Uprava Univerziteta u Beogradu ne komentariše odluku Upravnog suda kojom je vraćen na početak postupak osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog, piše list "Danas" i poziva se na nezvanično saznanja da tim osporavanjem neće biti stavljena tačka na slučaj doktorata.

Pročitajte još:

List navodi da će danas biti održana redovna sednica Senata Univerziteta u Beogradu, ali da tema doktorata ministra finansija nije na dnevnom redu.

Sa Univerziteta za sada ne otkrivaju šta će biti njihov sledeći potez, sem što u nezvaničnim razgovorima kažu da šta god pisalo u sudskim odlukama, Mali neće dobiti diplomu doktora nauka, budući da je nedvosmisleno utvrđeno da se prilikom izrade svoje doktorske disertacije ponašao neakademski i prepisivao radove drugh autora bez navodđenja izvora, piše Danas.

Upravni sud je u dve odvojene presude poništio rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i Senata Univerziteta, kojom je Malom poništena diploma doktora nauka i vratio oba predmeta na ponovno odlučivanje.

Mali je odluku o ponuštavanju doktorata nazvao političkom i istakao da on tu odluku ne može prihvati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare