UNS: Novinaru Bošku Savkoviću određen pritvor do 30 dana

Vesti 05. jun 202318:10 59 komentara
N1

Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti, kada je na protestu "Srbija protiv nasilja" nosio transparent na kome je bila lutka "obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića", potvrdila je Udruženju novinara Srbije Savkovićeva porodica.

Кao razlozi za određivanje pritvora, kako je objavio UNS, navedena je mogućnost da ponovi krivično delo i utiče na svedoke.

Novinar Boško Savković priveden je pod sumnjom da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu nosio „obešenu lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Savkovićeva ćerka Emilija rekla je za Danas da su se četvorica muškaraca pojavila kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vreme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Reč je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga videli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija za Danas.

Boško Savković je treći novinar kojme je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti. U pritvoru je i vlasnik Tabloida Milovan Brkić, dok je Dejan Zlatanović sa portala Srbin info posle 49 dana pušten da se brani sa slobode, objavio je UNS.