UNS: Ovogodišnji „Crni božur“ Kurtiju – za najlošiju saradnju sa novinarima

Vesti 01. dec 202210:041 komentar
Izvor: N1

Priznanje "Beli božur" za najbolju saradnju sa medijima, po odluci novinara, članova Udruženja novinara Srbije na Kosovu, ove godine je pripalo predsednici Udruženja poslovnih žena "Avenija" Gordani Đorić, a "Crni božur" za najlošiju saradnju sa novinarima dobio je premijer Kosova Aljbin Kurti, saopštio je UNS.

Novinari, članovi UNS na Kosovu glasali su internetom, a ove godine je u konkurenciji bilo 12 kandidata za „Beli“ i devet kandidata za „Crni božur“.

Od političkih funkcionera jedino je predsednik opštine Peć Gazmend Muhadžeri nominovan za najbolju saradnju sa medijima.

Za „Beli božur“ među kandidatima je bio i kulturni stvalarac i autor desetak monografija Stanislav Kojić, kao i protojerej Stevo Mitrić iz novobrdske parohije.

Iz akademske sfere nominovani za najbolju saradnju sa medijima bili su direktor Akademije kosovsko-metohijske Milan Mišić, rektor Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Nebojša Arsić, kao i profesor Univerziteta u Južnoj Mitrovici i politički analitičar Nedžmedin Spahiu.

Među kandidatima koji su se istakli u pozitivnoj komunikaciji sa medijima bili su i direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Kosova i Metohije Verica Ćeranić.

Pored Kurtija, za „Crni božur“ je nominovan i njegov zamenik Besnik Bisljimi, kao i celokupna Vlada Kosova.

Među kandidatima za plaketu za najlošiju saradnju sa novinarima ponovo se našla Srpska lista, a pojedinačno su nominovani njen predsednik Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić.

Gradonačelnik opštine Kosovska Kamenica Kadri Rahimaj i komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković bili su takođe nominovani za „Crni božur“.

„Beli i Crni božur“ ustanovilo je 2014. godine Udruženje novinara Srbije na Kosovu, sa ciljem da ukaže na pozitivne i negativne primere saradnje institucija, pojedinaca i organizacija na Kosovu sa medijima i novinarima.

Komentari

Vaš komentar