UNS: REM obustavio postupak protiv TV Pink

Vesti 24. feb 202117:10 7 komentara
REM Logo
N1

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da obustavi postupak protiv televizije Pink, pokrenut zbog emitovanja pretnji ubistvom učesnika rijaliti programa "Zadruga" u programu uživo septembra prošle godine, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS navodi da su članovi Savet REM-a na jučerašnjoj redovnoj sednici većinom glasova odlučili da obustave postupak za izricanje mere toj televiziji.

UNS podseća da je učesnik rijalitija Kristijan Golubović, ranije osuđivan zbog teških krivičnih dela, izjavio uživo u programu te televizije 16. septembra prošle godine: „Ubiću Staniju Dobrojević lično ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini za ono što mi je uvredila decu, i ubiću svakog u životu ko mi bude spomenuo dete“.

„Neposredno posle emitovanja ovih pretnji, REM je prošle godine podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Kristijana Golubovića, a tada je pokrenut i postupak za izricanje mere televiziji Pink, koji je, međutim, Savet Regulatora juče obustavio“, navodi UNS.

Na sajtu REM-a danas je objavljeno da su članovi REM-a obavešteni da je nadležno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu oštećene Stanije Dobrojević zbog pretnji koje je na nacionalnoj televiziji izrekao Golubović, uz obrazloženje da to nije delo koje se goni po službenoj dužnosti, već po privatnoj tužbi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare