UNS traži da Srpska lista na konferencije za novinare poziva sve medije

Vesti 18. okt 202117:29 0 komentara
N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Kosova i Metohije.

Srpska lista održala je dan pre kosovskih lokalnih izbora konferenciju za štampu. Međutim, poziv da medijski isprati događaj nije stigao KoSSev portalu, kao ni TV N1.

„Novinari dve redakcije, Kossev portala i TV N1, javno su ukazali na to da nisu bili pozvani na važnu konferenciju održanu u subotu, 16. oktobra, na kojoj je Srpska lista saopštila odluku da izlazi na kosovske lokalne izbore održane juče, 17. oktobra“, poručili su iz ovog udruženja.

Urednica KoSSev-a, Tatjana Lazarević, međutim, prisustvovala je ovoj konferenciji.

Ona je javno iznela da njena redakcija ni ovog puta nije dobila poziv i upitala predstavnike Srpske liste kada će prestati sa selektivnim pozivanjem medija i početi da obaveštavaju KoSSev portal o događajima, podsećaju iz Udruženja novinara Srbije sa svojim ogrankom na KiM-u.

Ovo udruženje, međutim, podseća i na odgovor predsednika Srpske liste, Gorana Rakića.

„Predsednik Srpske liste i ministar u kosovskoj Vladi, Goran Rakić odgovorio je da je ‘očekivao konkretnije pitanje’, kako ‘nije vreme da pričamo o tome’, ali i poručio: ‘zapitajte se zašto vas ne obaveštavaju“‘ i ‘svakom prema zaslugama’“.

Novinarka TV N1 Sanja Sovrlić, takođe je, u prilogu, saopštila da medij za koji izveštava nije obavešten o konferenciji koju je Srpska lista organizovala u subotu.

„UNS i UNS na Kosovu takvu praksu smatraju nedopustivom i pozivaju predstavnike Srpske liste, čelnike u lokalnim sredinama iz redova te liste, da bez selekcije informišu redakcije o događajima predviđenim za medijsko praćenje“, poručili su.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!