UO Advokatske komore Beograda pokrenuo postupak za smenu Tintora

Vesti 03. jun 202122:36 19 komentara
Jugoslav Tintor
N1

Upravni odbor Advokatske komore Beograda (AKB) pokrenuo je na današnjoj sednici postupak opoziva predsednika AKB Jugoslava Tintora i članova beogradske komore u upravnom odboru Advokatske komore Srbije "zbog delanja suprotno interesima advokature", piše Nova.rs.

„Na današnjoj sednici upravnog odbora prisustvovali smo donošenju radikalnih odluka: da se od Ministarstva pravde zahteva da Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku povuče u celosti, da se formira nova radna grupa u čijem sastavu će advokatura biti zastupljena sa brojem članova kao i sudstvo i da advokati koji nisu predstavnici komore ne mogu biti članovi radne grupe. Pokrenut je opoziv predsednika AKB Jugoslava Tintora zbog nesavesnog postupanja, predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca, kao i beogradskih advokata Dejana Krstića, Dragana Karanovića i Aleksandra Cvejića koji beogradsku komoru predstavljaju u upravnom odboru AK Srbije. Beogradska komora je odlučila i da do daljeg uskrati finansiranje komore Srbije“, izjavio je za Nova.rs advokat Čeda Kokanović, jedan od advokata koji je prisustvovao današnjoj sednici.

Povezano:

On je dodao da je kap koja je prelila čašu nedavna odluka upravnog odbora Advokatske komore Srbije da, suprotno volji članstva, učestvuje u pregovorima sa Ministarstvom pravde oko nacrta izmena Zakona o parničnom postupku.

“Za advokate je neprihvatljivo da Advokatska komore Srbije vodi nekakve pregovore sa Ministarstvom pravde kad advokati Srbije većinski zahtevaju da se sporni zakon kompletno povuče iz procedure”, rekao je Kokanović.

Podsećamo, više stotina advokata okupilo se u utorak ispred sedišta Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici, odakle su krenuli u protesnu šetnju i održali protest ispred Ministarstva pravde. Oni su upozorili da neće prestati sa protestima dok ministarstvo ne odustane od nacrta Zakona o parničnom postupku kako bi moglo da se pristupi izradi novog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare