„Upad na posed N1 dokaz da je SNS u stanju da inscenira najgore scenarije“

Vesti 31. maj 202310:32 23 komentara
N1

Narodna poslanica grupe "Moramo Zajedno" Danijela Nestorović ocenila je da je sinoćnji upad navodnih desničara i, kako se izrazila "nekakvog profesora Kovića", na privatni posed Televizije N1, te malteranje novinara i zaposlenih, pokazao da je Srpska napredna stranka u strahu od neizbežnog pada u stanju da inscenira najgore scenarije, sve kako bi se održala na vlasti.

„Gospodo ‘desničari’ odnosno poslušnici režima, privatno vlasništvo je neprikosnoveno kao i pravo svojine. Nemate zakonska prava da upadate na posed privatne televizije i ometate zaposlene u radu ili da ih držite zarobljene u zgradi. Što se tiče reakcije – odnosno odsustva reakcije policije, poručila bih im samo jedno – Veselin Milić je nedostojan da obavlja funkciju direktora policije jer je stranački kadar. Policijo – stidi se“, navela je poslanica u saopštenju.

Nestorović koja je advokatica i aktivistkinja „Ekološkog ustanka“, istakla je i da su sinoćni „demonstranti“ počinili krivično delo iz člana 149 Krivičnog zakona, a policija krivično delo iz člana 359, a da glavna tužiteljka Zagorka Dolovac ćuti.

Nestorović je istakla da su „nečije majke, očevi, braća i sestre sinoć držani kao taoci marioneta vlasti“ i pitala: „šta je sledeće, horde crnokačketaša predvođenih sekretarom Vlade Srbije Novakom Nedićem koje će da ‘prevaspitavaju’ zaposlene na N1“.

Nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao „Narodni štab“, više sati nalazilo se na privatnom posedu ispred samog ulaza u Televiziju N1, gde su držali govore preko ozvučenja i ometali rad novinara. Policiji je prijavljeno da su došli neovlašćeno i ušli na privatan posed, ali nisu reagovali.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare