Uprava „Laze Lazarevića“ saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv Panića

Vesti 17. jan 202316:50 7 komentara
Laza Lazarević, ustanova, klinika za psihijatrijske bolesti,
N1

Uprava beogradske Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" saopštila je da je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića zbog izjave u kojoj je v.d. direktora te zdravstvene ustanove Ivanu Stašević Karličić optužio za proneveru u iznosu od milion evra.

Pročitajte još:

U saopštenju su odbačeni kao „neistiniti i maliciozni“ Panićevi navodi sa jučerašnje konferencije za novinare o mobingu nad zaposlenima u klinici, kao i tvrdnje da je Stašević Karličić, i pored višemesečnog protesta dela zaposlenih koji traže njenu ostavku, i dalje na poziciji v.d. direktora jer je njen suprug visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Miljkan Karličić.

„O načinu rukovođenja i organizaciji Klinike govore javno dostupne i proverljive činjenice. Do 2017. godine račun Klinike je bio u blokadi, uz postojeća dugovanja prema dobavljačima, nakon čega ova ustanova konačno postaje likvidna, bez dugovanja prema trećim licima“, stoji u saopštenju.

Iz Uprave te ustanove su naveli da je spisak zaposlenih koji su napustili kliniku „a koji se često navodi kao dokaz mobinga, fabrikovana neistina“.

„Na spisku se nalaze naše kolege koje su preminule, oni koji su bili u procesu pripreme za odlazak u inostranstvo i pre nego što je v.d. direktor postavljena na rukovodeće mesto, kao i oni koji su rešili da pređu u privatnu praksu. Na pomenutom spisku se čak nalazi i kolega koji je našu ustanovu napustio davne 2015. godine“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da su optužbe o mobingu „takođe neosnovane s obzirom da za skoro šest godina rukovođenja Klinikom, nije presuđen niti jedan slučaj mobinga, čime bi se zavredela upotreba tog termina.

„Vođena su tri postupka, od kojih su dva presuđena u korist Klinike, dok je treći postupak još uvek u toku“, stoji u saopštenju Uprave klinike „Dr Laza Lazarević“.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije prethodno je izjavio da SPS „odugovlači“ odluku o smeni v.d. direktorke klinike „Dr Laza Lazarević“ Ivane Stašević Karličić, jer je njen suprug Miljkan Karličić visoki funkcioner SPS.

Panić je dodao da Stašević Karličić treba da „ode u zatvor“ s obzirom na, kako je rekao, krivične prijave podnete protiv nje.

„U krivičnoj prijavi iz oktobra navodi se da je Stašević Karličić više puta izmenila lične podatke pacijenata, prijem je radila znajući identitet pacijenata, a iste po otpustu preimenovala u NN lica i time oštetila budžet u iznosu većem od 1,5 miliona dinara. Takodje je naplaćivala usluge produženog lečenja, a da istim korisnicima nije pružala navedene usluge. Budžet je oštećen za 100 miliona dinara“, rekao je Panić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare