Urednik Nova.rs: Dokazi tužilaštva u slučaju Belivuka „prilično klimavi“

Vesti 09. feb 202117:57 > 18:125 komentara

Ivan Milićević, urednik crne hronike na portalu Nova.rs smatra, povodom hapšenja Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i pripadnika njegove kriminalne grupe, da su iza toliko organizovane kriminalne grupe morali da stoje neki funkcioneri, ali i dalje se ne pojavljuju zvučna imena. Kaže da su, prema informacijama kojima raspolaže njegov portal, dokazi kojima raspolaže tužilaštvo "prilično klimavi".

„Prema informacijama našeg portala, dokazi kojima raspolaže tužilaštvo su prilično klimavi. Jako je teško da pred sudom, ne samo kod nas nego i svuda u svetu, dokažete ubistvo, a da pritom nemate telo. Trajaće još desetak dana da će cela ova priča biti u epicentru javnosti, sa još mnogo dezinformacija“, ocenjuje Milićević u Danu uživo na TV N1.

Povezane vesti

Ističe da su iza „toliko organizovane kriminalne grupe morali da stoje neki državni funkcioneri, ali i dalje se ne pojavljuju neka zvučna imena“.

„Sve imamo utisak da se nešto događa, ali nedovoljno, a to je da su to bila ozbiljnija i zvučnija imena koja su štitila ovu grupu iz državne vlasti. Ova grupa morala je da ima podršku u najvišim državnim strukturama, ali mi i dalje nismo zašli u njih, nego se pominju neka dva policajca, pa neka dva tužioca koji su pošli da uzmu kiriju“, ističe urednik Nova.rs.

Tužilac Tomo Zorić i zamenica tužioca Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu Milica Ljubičić bili su u društvu navijača Partizana Miloša Đukanovića, bliskog Belivuku, kada je uhapšen u Pančevu. Zorić je kazao da se našao sa Đukanovićem u restoranu kako bi od njega uzeo račune i kiriju u ime svoje majke, „koja mladiću oko šest meseci izdaje stan“.

Juče su pritvorena dva policajca zbog sumnje da su pomogli Belivuku posle izvršenog krivičnog dela tako što su, kako je saopšteno iz MUP, „svesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela“.

Belivukova grupa i Zemunski klan

Na pitanje zašto se povezuju Belivukova grupa i Zemunski klan, Milićević navodi da je koketiranje sa Zemunskim klanom „neozbiljno i ružno“, jer je Belivukova grupa „i dalje neuporediva sa Zemunskim klanom“.

„Kao da nas neko zamajava nekim drugim stvarima i skreće sa pravog puta“, smatra Milićević.

Dodaje da u tom skretanju sa puta učestvuje i sam državni aparat, napomenuvši kao ilustraciju toga izjavu načelnika Uprave kriminalističke policije koji je rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji pretio atentat od strane snajperiste, te da je oko Savskog trga gde se spomenik nalazi bilo raspoređeno više od 850 specijalaca, a istovremeno je, ukazuje urednik Nova.rs, pozvan veliki broj ljudi da prisustvuje ceremoniji.

„Imamo i situaciju da ministar policije (Aleksandar Vulin) nije znao ime Velje Nevolje, malo ga je zvao Belivuk, malo Bjelivuk. Kome je bio namenjen snajper i šta bi se dogodilo da je upotrebljen? Od starta je cela priča i zakazivanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost dva dana unapred izgledalo krajnje neozbiljno, čak i za laičko tumačenje, a ne novinarsko“, navodi Milićević.

Na pitanje kako tumači optužbe potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je „Belivuk Vučićevo čedo“, on kaže da je Belivukova grupa, koja je proistekla iz grupe ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, nastala u vreme dolaska na vlast aktuelne državne garniture.

Podseća da se Belivukova grupa pojavljivala na raznim događajima, poput Vučićeve inauguracije 2017, ali i da je predsednikov sin uslikan sa nekim sada uhapšenim pripadnicima te grupe.

Na pitanje može li država da se obračuna sa eventualnim naslednicima Belivukove grupe, on kaže da je to pitanje na koje će država vrlo brzo da odgovori, time što ćemo videti da li će ova akcija otići dalje.

„Ali, ovim tempom događaja vrlo je malo verovatno da će se država sa tim obračunati… Neophodna je politička volja“, smatra on.

A da li bi i uprava fudbalskog kluba Partizan mogla da bude deo istrage, on navodi da „iskreno veruje da bi morala da bude uključena u istragu“.

„Belivuk je imao nekakve bunkere gde je bila uprava kluba (Partizan) kada su ti bunkeri pravljeni. To je bila kriminalna grupa koja stabilno funkcioniše u okviru fudbalskog kluba, ali čisto sumnjam da ćemo u tom pravcu otići“, smatra on.

Na pitanje kako misli da će se dalje odvijati ova priča, on navodi da treba sačekati da istražni postupak bude završen i da izađu zvanične informacije, jer trenutno imamo mnogo dezinformacija.

„Imamo gomilu informacija koje služe da nas potpuno odvedu sa glavne teme, a to je kako je Veljko Belivuk postao i bio to što jeste sve ove godine“, ističe Milićević.

Komentari

Vaš komentar