Urednik portala Srbin info na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivicu

Vesti 17. feb 202317:21 7 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Dejan Zlatanović, urednik portala Srbin info, koji se sumnjiči da je pozivao na nasilno rušenje ustavnog poretka, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je njegov branilac Marko Pušica.

Zlatanović je negirao izvršenje dela za koje se sumnjiči, navodeći pred tužiocem da izjava zbog koje je priveden predstavlja iznošenje političkog vrednosnog suda, piše Danas.

Zlatanović je, govoreći na skupu organizovanom povodom namera da se potpiše francusko-nemački sporazum koji je održan kod zgrade Predsedništva, rekao: „Ko potpiše – njega ubiše“.

POVEZANE VESTI

Prema rečima advokata Pušice, Zlatanović je pred tužiocem rekao da je svojim govorom upravo insistirao na poštovanju ustavnog poretka.

Odbrana je takođe navela niz sličnih, pa i oštrijih izjava koje su mogle da se pročitaju u medijima, a koje tužilaštvo nije tretiralo kao poziv na rušenje ustavnog poretka – od izjava dramaturga Dušana Kovačevića, preko onih političara Srđana Noga, do čuvene izjave bivšeg predsednika Tomislava Nikolića o “Titu kojeg je takođe noga bolela pred smrt”.

Dejan Zlatanović je naglasio da je sve tokom skupa izrečeno u kondicionalu, te da nije postojala nikakva namera da se ugrožava ustavni poredak.

Nakon saslušanja, odbrana je informisana od postupajućeg zamenika tužioca da će tražiti određivanje pritvora, navodi Danas.

Zlatanović je, prema rečima njegovog branioca, naveo da će u slučaju da mu se odredi pritvor stupiti u štrajk glađu.

Opširnije na sajtu Danasa

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare