Usame Zukorlić predao nalaze o smrti svog oca Republičkom tužilaštvu

Vesti 12. apr 202211:25 > 20:565 komentara

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N.N. lica, zajedno sa laboratorijskim izveštajima koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, saznaje radio Sto plus.

Iz te partije su odgovorili da nisu i da neće objavljivati kakva vrsta uzorka je poslata na analiziranje, kako ne bi ugrozili istražni postupak.

„Do daljeg nećemo obznanjivati detalje o laboratorijama u kojima je radjeno istraživanje koje je pokrenula interno porodica, iz bojazni da ne ugrozimo istražni postupak. Kada bude vreme, javnosti će biti poznati i ti detalji“, odgovorili su iz SPP.

Povezane vesti

Usame Zukorlić je u nedelju rekao da analize dve inostrane laboratorije pokazuju da njegov otac, osnivač te partije, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

„Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom“, kazao je Zukorlić.

Bivši sandžački muftija i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini.

Kao razlog smrti tada je navođen srčani udar.

Komentari

Vaš komentar