Usame Zukorlić: Rezultati obdukcije daju nadu da će se porodica olakšati tereta

Vesti 16. jun 202214:15 > 16:58 4 komentara

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je za N1, nakon što je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, da porodici ti rezultati daju nadu da će se olakšati tereta. "U rezultatima koje smo spomenjuli u aprilu piše da ima tragova teških metala i da je osoba preminula od posledica trovanja. To je površan nalaz, ne može se upoređivati sa onim što je radila međunarodna expertiza", kaže on.

Navodi da je porodica bila ekstremno uznemirena kada su čuli da postoji mogućnost da je Muamer Zukorlić otrovan.

Povezane vesti:

„Pokrenuli smo krivičnu prijavu, nije imalo dvojbe da li je trebalo uraditi sve to, nismo hteli da umre naš lider i velikan, a da ne uradimo sve da znamo šta je uzrok. Bilo je neodgovorno da se nisu odradili svi procesi da nam daju odgovore od čega je umro potpredsednik Skupštine Srbije, lider jedna stranke“, kazao je sagovornik N1.

Kaže da pre nego što se konačno izjasne kao porodica, žele da dobiju sve rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine.

„Dešavalo se da kada se radi na višoj instanci da rezultati budu drugačiji. Kao porodica priželjkujemo da rezultati budu takvi da nam je lider umro prirodnom smrću, ali ćemo tražiti i tumačenje prvih rezultata koje smo imali“, zaključio je Usame Zukorlić.

On je rekao da ne poznaje nijednu ozbiljnu ličnost koja je rekla da je ekshumacija tela njegovog oca iskorišćena kako bi bilo prebačeno u dvorište džamije u Novom Pazaru.

„Naišli smo na brojne osude. Proces obdukcije nam je omogućio da kao porodica promenimo odluku o ukupu našeg oca i lidera, i to je bio jedini razlog zašto je došlo do promene odluke, da nije bilo obdukcije teško bi se to desilo, priča da smo napravili celi proces samo da bi se premestilo telo je zlonamerna“, zaključio je Usame Zukorlić.

N1

Elma Elfić Zukorlić: Nepoznanica da su stranci uzeli uzorke

Udovica Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić izjavila je danas u Novom Pazaru da je za nju nepoznanica da su strani obducenti uzeli uzorke za utvrđivanje uzroka smrti njenog supruga. ;Ona je novinarima rekla da su je advokati upoznali da se “ne radi o medjunarodnoj ekspertizi, već da je u pitanju veštačenje Republike Srbije, gde će posmatrači biti iz Hamburga i Bosne i Hercegovine”. ;

“Naravno, ja se ne protivim analizama iz bilo koje druge zemlje, mislim da one ništa novo ne mogu doneti, ali mi je nepoznanica da su uzete analize iz tih zemalja“, kazala je Elfić Zukorlić

Rekla je i da nema informaciju da je porodica uzela uzorke i da radi privatnu ekspertizu.

Dodala da veruje izveštajima domaćih veštaka i da smatra “da analize koje dodju iz drugih zemalja ne mogu biti drugačije”. ;

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin Muamera Zukorlića, Usame saopštio je danas na društvenim mrežama da su obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološku-toksikološku analizu radi definitivnog rasvetljavanja uzroka smrti njegovog oca.

Dodao je i da je to urađeno nevezano za istragu koju sprovodi Više tužilaštvo.

Radiju Sto plus je ranije u toku dana nezvanično kazano da su u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka smrti Muamera Zukorlića međunarodni stručnjaci imali status posmatrača i da nisu uzimali uzorke za analizu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare