Usame Zukorlić: Viši sud doneo odluku, ekshumacija će se obaviti u petak

Vesti 04. maj 202223:55 2 komentara
usame zukorlić
N1

Ekshumacija i obudkcija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, najavio je njegov sin Usame Zukorlić. On je na Instagramu napisao da je takvu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.

„Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obudcenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine“, naveo je Usame, koji je nasledio oca na čelu stranke.

POVEZANE VESTI:

Više tužilaštvo u Novom Pazaru od 11. aprila postupa po krivičnoj prijavi koju je on podneo Republičkom javnom tužilaštvu, zahtevajući da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca. On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Usame Zukorlić je u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom. U sklopu istrage Više tužilaštvo ga je saslušalo i predložilo, a Viši sud, odobrio da se obavi ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare