Usvojene izmene zakona o ličnoj karti i akcizama i zakon o poslovnoj tajni

Vesti 27. maj 202120:01 9 komentara
FoNet/Aleksandar Barda

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o akcizama, izmene i dopune Zakona o ličnoj karti i Zakon o zaštiti poslovne tajne.

Izmene Zakona o akcizama usvojene su u cilju harmonizacije akcizne politike alkoholnih pića sa propisima Evropske unije.

Poslanici su usvojili i izmene Zakona o ličnoj karti, kojim se pojednostavljuje procedura za građane koji izgube taj dokument, jer umesto objavljivanja u Službenom glasniku i plaćanja takse, to ubuduće mogu da urade preko portala Ministarstva unutrašnjih poslova.

Usvojen je i Zakon o zaštiti poslovne tajne, čime je uređena pravna zaštita poslovne tajne od nezakonitog pribavljanja, korišćenja i otkrivanja, što je u skladu sa odgovarajućim direktivama EU.

Tokom glasanja nije bilo ni uzdržanih ni protiv, za prvi zakon glasalo je 198 prisutnih, a za drugi 199 poslanika, a za treći im se pridružio još jedan kolega, pa je za Zakon o zaštiti poslovne tajne glasalo 200 poslanika.

Danas je završeno redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije, a predsednik Skupštine Ivica Dačić rekao je da je tokom zasedanja bilo 108 tačaka dnevnog reda. On je poslanicima poručio da će i u narednom periodu nastaviti da rade kroz vanredna zasedanja i da je na sednici 8. juna na dnevnom redu predlog za promenu Ustava, posle čega će uslediti pisanje amandmana, uz podsećanje da je za usvajanje predloga za promenu Ustava potrebna dvotrećinska većina.

„Što ne sumnjam da će biti“, poručio je Dačić.

Redovno zasedanje završeno je izvođenjem himne Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare