Utakmica Srbija – Engleska „jako rizična“: Dozvoljeno samo „lajt pivo“ i to dva maksimalno

Vesti 16. jun 202412:25 13 komentara

Nemačke vlasti i organizatori, zbog utakmice EURO 2024 između Srbije i Engleske, povećali su status utakmice na "jako rizičnu". Naime, odlučeno je da se na stadionu ne toči jače pivo (4,8 odsto alkohola), već slabija verzija od 2,5 odsto, kao i da je moguće uzeti maksimalno dva piva i vratiti se na početak kolone, rekao je novinar DW Srećko Matić koji se javlja uživo iz Gelzenkirhena.

„Ovo je jedna zanimljivost koju do sada nismo videli na evropskim prvenstvima u fudbalu, a pogotovo u Nemačkoj i utakmicama Bundeslige. Mere dokazuju da ovaj meč večeras ima poseban status i da postoji strah od nepredivih događaja“, dodaje on za N1.

Naime, kako je naveo, postoji strah vlasti i policije od engleskih huligana, ali i toga što se pominje dolazak nekoliko stotina huligana iz Srbije. Zbog toga, sigurnosne mere će, dodaje, važiti i izvan stadiona.

N1

Danas se na ulicama Gelzenkirhena održava i kulturno-zabavni program, koji će biti uvod u večerašnju utakmicu. „Biće koncerta, dj-a, predstavljanja srpske kulturne tradicije i običaja“, rekao je Matić za N1.

Urednik sportske redakcije Nova.rs Žikica Babović kaže da je atmosfera među igračima sjajna, kao i da je sam selektor Dragan Stojković rekao da srpska reprezentacija ima kvaliteta da napadne Engleze.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare