Uzbunjivač Aleksandar Obradović dobio počasnu člansku kartu NUNS

Vesti 24. mar 202114:20 > 14:21 3 komentara
N1

Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz valjveske fabrike naoružanja Krušik, dobio je počasnu člansku kartu Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saopštio je NUNS.

Kartu mu je uručila generalna sekretarka NUNS Tamara Filipović-Stevanović, danas u prostorijama udruženja, objavljeno je na sajtu udruženja.

Povezane vesti:

Njega i epidemiologa Zorana Radovanovića nedavno je Izvršni odbor NUNS-a proglasio za počasne članove, jer javnim angažmanom i saradnjom sa novinarima i medijama doprinose ostvarenju ciljeva tog udruženja.

Generalna sekretarka NUNS-a je podsetila da je Obradović uhapšen u septembru pretprošle godine jer je medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na privilegovan položaj pojedinih privatnih firmi u valjevskoj fabrici oružja.

„Zbog svog hrabrog i časnog postupka Aleksandar i dalje trpi posledice, suspendovan je i ne dozvoljava mu se da radi svoj posao pošteno, ali nije odustao od borbe, prvo za slobodu, a potom i da puna istina o događajima u Krušiku dopre do javnosti“, rekla je Filipović-Stevanović.

Obradović je nezavisnim novinarima, koji svoj posao rade časno i profesionalno, dao neprocenjiv materijal o poslovanju Krušika sa povlašćenim firmama, a i bio je stalno dostupan za pitanja medija, naglasila je ona.

Aleksandar Obradović je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je postao počasni član NUNS-a.

„Novinari su imali veliku ulogu u celom mom slučaju i pitanje je kako bi se sve završilo da nije bilo njih koji su preneli informacije i kasnije pomno pratili moj slučaj. Još jednom zahvaljujem na ovom vrednom priznanju“, izjavio je Obradović nakon što je primio počasnu člansku kartu i plaketu.

Uručenju su prisustvovali i Vuk Cvijić, novinar NIN-a i član Nadzornog odbora NUNS-a, kao i Branislav Guta Grubački, osnivač i predsednik Pokreta „Novi optimizam“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare