UZUZ: Zagorka Dolovac hitno da reaguje povodom slučaja Jagodina

Vesti 19. apr 202119:18 > 19:1916 komentara
Izvor: N1

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS) saopštilo je da je potrebno da tužilaštvo hitno reaguje povodom video snimka svedočenja čoveka koji je rekao da je prisustvovao "podvođenju devojčica i žena u Jagodini" i da se izda nalog policiji da obavi uviđaj.

Poveznae vesti

„Tražimo da (republički javni tužilac) Zagorka Dolovac u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću izda opšte obavezno uputstvo u kojem nalaže postupajaćem tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica, kao i da se obezbede dokazi saslušavanjem svedoka i oštećenih“, naveo je UZUZ.

To udruženje u saopštenju je zatražilo da se izda nalog policiji da obavi uviđaj u objektima koji se navode kao mesto krivičnih dela.

„Navodi o krivičnim delima u koja su uključeni vrhovi republičke i lokalne vlasti u Jagodini, kao i visoki zvaničnici policije zahtevaju hitnu reakciju i predstavljaju test samostalnosti za pravosuđe i republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac“, navodi se u saopštenju UZUZ-a.

Na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić objavljeno je video svedočenje bivšeg radnika hotela u Končarevu koji tvrdi da je predsednik Skupšte grada Jagodina Dragan Marković Palma podvodio maloletnice i da su tim žurkama prisustvovali predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i funkcioner te stranke Aleksandar Antić.

Komentari

Vaš komentar