Doktor: Vakcina nije uzrok stanja Makedonca kom je pozlilo u hali Čair

Vesti 30. mar 202111:11 > 11:17 3 komentara
REUTERS/Lucy Nicholson

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić izjavio je danas da je stanje 73-godišnjeg muškarca iz Severne Makedonije, kome je pozlilo u hali "Čair", nepromenjeno i da je i dalje u komi.

„Analize su pokazale da njegovo stanje nije posledica primljene vakcine“, rekao je Perišić za agenciju Beta.

Povezane vesti:

Kako je kazao, lekari su kao uzrok besvesnog stanja eliminisali i srčane probleme, pošto je urađena koronarografija i provereno stanje četiri bajpasa koje pacijent ima od ranije.

Perišić je naveo da se u Nišu povećava broj inficiranih koronavirusom kojima je potrebno bolničko lečenje i dodao da je to „sasvim očekivano“ s obzirom da se u tom gradu virus svakodnevno potvrdi kod još oko 350 ljudi.

„U kovid bolnicama u Kliničkom centru imamo preko 400 pacijenata, ‘Radon’ u Niškoj Banji ima preko 100 pacijenata i Vojna bolnica ima skoro 30 pacijenata, a juče je tamo ponovo krenuo prijem obolelih od koronavirusa“, naveo je Perišić.

Prema njegovim rečima, otpust pacijenata iz kovid bolnica odvija se sporo i on „ne zna da je ijedan pacijent bio bolničkom lečenju manje od nedelju dana“ – dok gornja granica boravka u bolnici „praktično ne postoji“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare