Vakcinacija će se nastaviti u Belekspo centru od sutra, revakcinacija na Sajmu

Vesti 08. feb 202115:07 > 16:0024 komentara
vakcinacija, Sajam
N1

Kako saznajemo, revakcinacija će početi sutra (u utorak) na Sajmu, a masovna vakcinacija se nastavlja od u Belekspo centru u Beogradu. U Hali 11 Beogradskog sajma danas je nastavljena vakcinacija građana vakcinom Sputnjik V, dok su u Hali 3 oni koji čekaju na kinesku Sinofarm vakcinu. Tamo je, kako javlja reporterka N1, veća gužva s obzirom na to da se Sputnjik V ne daje osobama starijim od 60 godina.

Od sutra u ovim halama počinje revakcinacija, odnosno davanje druge doze vakcine.

Na Sajmu više neće biti moguće primati prvu dozu, za tako nešto će biti opredeljen Belekspo centar na Novom Beogradu, saznaje N1.

Do ovog trenutka u Srbiji je nešto više od 550.000 ljudi vakcinisano.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da se „od četvrtka ili petka“ priprema masovna vakcinacija još 500.000 građana Srbije.

N1

Svi oni koji prime drugu dozu, moraju da se jave najmanje 21 dan od prve kako bi bili revakcinisani, ali, kako su lekari preneli – nije problem ako to učine neki dan kasnije.

Povezano:

Od sutra počinje revakcinacija, a nije poznato koliko je koje vakcine ostalo.

Ministar Nenad Popović je rekao da danas ili sutra stiže 50.000 doza Sputnjika V, a predsednik Srbije je najavio veće količine vakcina u četvrtak i petak, bez preciziranja o kojima je reč.

U Srbiju je stigao danas novi kontingent od 8.190 doza vakcine protiv virusa korona koju su proizvele kompanije „Fajzer“ i „Biontek“.

Podsetimo, Krizni štab je trebalo danas da zaseda, ali je ta sednica pomerena za sutra.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da je epidemijska kriva zaravnjena na visokom nivou i da svaki dan imamo barem 20 do 25 odsto potvrđenih od ukupnog broja tesiranih, kao i da mere ne bi trebalo popuštati dok ne bude više vakcinisanih.

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je da se plaši da će priča o kolektivnom imunitetu tokom letnjih meseci ove godine biti prazna priča.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar