Vakcinu dosad dobilo 508.000 građana, od toga 19.000 i drugu dozu

Vesti 05. feb 202108:18 > 09:2326 komentara
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović izjavio je danas da je u Srbiji do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine dok je 19.000 i revakcinisano, a blizu milion građana izrazilo je želju da se vakciniše.

Jovanović je u izjavi za RTS najavio da od utorka kreće „masovna revakcinacija građana“.

Po broju vakcinisanih Niš je i dalje vodeći u zemlji – vakcinisano je oko 30.000 Nišlija, što je 20 odsto punoletne populacije. Upitan kakav je plan revakcinacije, Jovanović je rekao da se revakcinacija obavlja tri nedelje nakon primanja prve doze vakcine.

„Revakcinacije je isti dan tri nedelje nakon primanja prve doze vakcine, ali svaki građanin dobiće poruku za revakcinaciju, tako da niko ne treba da brine“, kazao je on.

Jovanović je rekao da je plan da se otvore novi vakcionalni punktovi za građane koji treba da se revakcinišu.

Zloupotreba, kaže, nema upravo zato što je sistem napravljen tako da prati sve faze vakcinisanja. Takođe, svi oni koji žive i rade u Srbiji imaju pravo da se prijave i da budu vakcinisani.

„Pored naših građana za vakcinu mogu da se prijave i strani državljani koji žive i rade u Srbiji. Oni, međutim, predstavljaju svega osam promila“, rekao je Jovanović.

U Nišu se vakciniše do 1.500 građana dnevno

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan rekao je za RTS da se u tom gradu dnevno vakciniše oko 1.000 do 1.500 građana.

„Redovno dobijamo spiskove, idemo na terene, vakcinišemo stara i nepokretna lica“, rekao je Jerkan.

Od sledeće nedelje kreće revakcinacija, rekao je Jerkan i dodao da je obezbeđeno 50 mesta na kojima građani mogu da prime vakcinu.

Komentari

Vaš komentar