Vlada zasedala zbog Kosova, prisustvovao i Vučić

Vesti 05. nov 202210:15 > 11:43131 komentara
N1

U Palati Srbija održana je vanredna sednica Vlade na kojoj je razmatrana situacija na Kosovu, a na poziv premijerke Ane Brnabić sednici je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, kako je ranije najavljeno, na sednici Vlade podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosova, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza Vlade Aljbina Kurtija.

„Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti“, napisao je predsednik posle sednice, na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Osim ministara, sednici su prisustvovali  i direktori javnih preduzeća: Aleksandar Antić (Koridori Srbije), Zoran Drobnjak (Putevi Srbije), Jelena Trivan (Službeni glasnik), Dušan Bajatović (Srbijagas), Jelena Matejić (EMS).

ALEKSANDAR BOCAN HARCENKO, ALEKSANDAR VUCIC
Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik se posle sednice sastao s ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, a zatim odvojeni i sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a potom sa patrijarhom Porfirijem i Sinodom Srpske pravoslavne crkve.

Kako javlja reporterka N1 iz Palate Srbija, za danas nisu predviđena obraćanja predsednika javnosti.

Vučić se u petak uveče sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, a sastanku se pridružio i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Sastanak je, kako navodi RTS, trajao skoro pet sati.

Komentari

Vaš komentar