Varhelji na početku posete Srbiji razgovarao sa ministarkama i opozicijom

Vesti 01. dec 202223:40 4 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji sastao se večeras sa ministarkom energetike Srbije i ministarkom za evropske integracije Dubravkom Đedović i Tanjom Mišćević na početku posete Beogradu tokom koje će razgovarai o prioritetima u okviru pridruživanja Srbije EU. Evropski komesar se potom sastao i sa potpredsednicima Skupštine Srbije i šefovima poslaničkih klubova iz redova opozicije.

Varhelji je napisao na svom Tviter nalogu da je „obezbeđivanje energetskog snabdevanja visok prioritet i u Srbiji“.

On je prusustvovao predstavljanju implementacije Transbalkanskog elektroenergetskog koridora – energetskog projekta koji sufinansira Evropska unija i koji će obezbediti veću energetsku stabilnost i efikasnost u Srbiji, zajedno sa ministarkama Đedović i Miščević.

Varhelji je napisao i da u sadašnjoj energetskoj krizi i rastućim cenama EU obezbeđuje podršku, odmah, kratkoročno i srednjoročno.

Sastanak sa opozicijom: EU stoji uz Srbiju

Evropski komesar je večeras razgovarao i sa vođama opozicije u Skupštini Srbije, napisao je on na svom Tviter nalogu navodeći da je EU uz Srbiju „da nastavi na svom EU putu“.

„EU stoji uz Srbiji da nastavi na svom EU putu i podržava napredak u daljim reformama“, napisao je Varhelji.

Varhelji je danas doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji. Sutra će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Branbić i drugim zvaničnicima.

„Verodostojna politika proširenja je glavni prioritet zasnovan na osnovama koje su: vladavina prava, borba protiv korupcije, borba protiv organizovanog kriminala“, napisao je Varhelji uz sliku sastanka sa predstavnicima opozicije u Skupštini.

Evropski komesar sutra će imati sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, i drugim državnim zvaničnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare